Huspeninka pre psikov
Huspenina z bravčových nožičiek a kožou je dobrá na kĺby a to ako pre psov, tak pre ľudí.
Do 5-litrového tlakového hrnca dajte 5-6 bravčových nožičiek (môžete dať aj koža) a zalejte vodou. Pozor, hrniec nesmie byť veľmi plný, aby vám to z neho "nevypěnilo"!
A varte a varte ... tak hodinu, pokojne aj dve, až sa nožičky rozpadnú. Môžete samozrejme variť aj v normálnom hrnci, len počítajte s dlhšou dobou varenia.
Potom všetko vyklopte, nechajte schladit a až keď sa nespálite, kosti oberte. Odporúčam nenechať vychladnúť úplne, pretože potom už to všetko strašne lepí: o).
Kostičky vyhoďte. Psíkovi je rozhodne nedávajte!
Teraz to všetko aj s vodou v ktorej sa to varilo postupne rozmixujte v mixéri. Ak je vývaru málo, môžete priliať čistej vody. Nalejte do misky alebo inej vhodnej nádoby.
Nechajte v chlade do druhého dňa stuhnúť. Pretože by sa huspenina rýchlo skazila - vydrží cca 5 dní (potom už moc nevonia), nakrájajte, rozdeľte do vrecúšok a zamrazte. Takto vydrží dlhú dobu.