Tekvicová torta s tuniakom pre psíkov 10/2024
Budeme potrebovať
Na korpus:
200g tekvicové múky
100g špaldovej múky
1 PL sóda bikarbóna
2 PL oleja (slnečnicový, repkový)
2 vajíčka
200 - 250 ml vlažnej vody (cesto nesmie byť príliš tuhé)
1/2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
Na ozdobu:
1 ČL bezlepkového škrobu
ovocie na ozdobu
Postup
Zmiešame sypké ingrediencie - múky, sódu a premiešame. Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme nabok. Žĺtky, tuniaka, olej a vodu (200ml) pridáme k sypkej zmesi a premiešame. Ak máme pocit, že je cesto ešte málo vláčne, môžeme pridať viac vody. Nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky a premiešame.
Zmes premiestnime do tortovnice (priemer cca 20cm) a pečieme na 180ºC/ 55 - 65 minut. Po upečení necháme korpus vychladnúť a opatrne oddelíme od tortovej formy.
Následne je ozdoba torty už vaša fantázia ;-)
Tvaroh so škrobom doplníme o obľúbenú konzervu alebo tuniaka a rozmixujeme do hladka. Natrieme na tortu, vyhladíme a dozdobíme ovocím.