Domáca pečeňovka s konopným semienkom

Potrebujeme:

pečeň (kuracie, hovädzie) - ja som urobila veľkú pomerne veľkú porciu z 500g
500ml vody
jedno vrecko potravinárskej želatíny
100g konopných semienok

Postup :

V hrnci uvaríme pečeň (uvarenú pečeň treba scedít) a necháme vychladnúť. Pripravenú formu na paštétu (najlepšie silikónovú) vysypeme semienkami. Medzitým si  pripravíme želatínu. Tuhosť želatíny pripravte podľa toho, ako chcete s hotovou pečeňovkou pracovať. Ak ju chceš využiť ako maškrty na tréning, mala by byť veľmi tuhá (pridaj menej vody), ak to je len pochúťka, tak stačí pomer 500 ml vody na jedno vrecko želatíny.

Želatínu zalej vodou (stačí trocha) a nechaj 10 minút napučať. Pridáme zvyšok vody a dáme želatínu variť. Želatína musí prejsť varom a nechá sa trochu vychladnúť. Pečeň rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a pridame želatínu. Poriadne zamiešame a vylejeme do pripravenej formy.

Necháme poriadne stuhnúť a môžeme podávať alebo ísť makať na ihrisko.