Dromy čakanka koreň pre zvieratá 1kg
Koreň čakanky patrí medzi tradičné byliny používané na podporu funkcie a detoxikácie pečene.
Zloženie: Cichorium intybus L. - Čakanka obyčajná koreň.
Pre psov, mačky a kone
Čakanka je využívaná prevažne k podpore látkove výmeny, funkcie pečene a tvorby žlče, podporu práce srdca a trávenie.
Koreň čakanky obsahuje najmä látky zo skupiny sacharidov, najmä inulín, zásobné rastlinný polysacharid a fruktooligosacharidy, seskviterpenické laktóny, polyfenolické zlúčeniny, vitamíny, minerály, Manitou a latex.
- inulín
- fruktooligosacharidy
- z minerálnych látok: vápnik, fosfor, horčík, železo
- triesloviny, horčiny, saponíny, triterpény, sliz
- cholín, arginín,
- laktucin, laktukopikrin, cychoriin
- kyselina gáfrová, kyselina chlorogenová
- saponíny: beta-sitosterol, campesterol, stigmasterol
- flavonoidy: kaempferol, quercetin, isorhamnetin, delphinidin.
Horčiny pôsobí predovšetkým u tráviacich ťažkostí spočívajúcich v nedostatočnej tvorbe kyslých žalúdočných štiav a žlče. Inulín a fruktooligosacharidy sú vo svojej podstate diétnou vlákninou, ktorá je odolná voči trávenie a vstrebávanie v tenkom čreve, ktorá nezmenená dostáva do hrubého čreva, kde vplyvom baktérií podlieha fermentácii. Dôsledkom je zvýšenie celkového objemu stolice a pokles jej pH, čo má pozitívny vplyv na zdravie črevnej sliznice. Inulín aj fruktooligosacharidy majú navyše výrazný prebiotický efekt, tj. pôsobí ako potrava a substrát ktorý podporuje množenie probiotických baktérií.
Koreň čakanky patrí medzi tradičné byliny používané na podporu funkcie a detoxikácie pečene.
Zloženie: Cichorium intybus L. - Čakanka obyčajná koreň.
Dávkovanie: denne do kŕmnej dávky.
Pre kone s hmotnosťou 550 - 600 kg:
k prevencii: 50 g denne
k zlepšeniu kondície: 100 g denne po dobu 2 - 3 mesiacov.
Pre psa s hmotnosťou 15 - 20 kg:
k prevencii: 8 g denne.
k zlepšeniu kondície: 15 g denne, po dobu 2 - 3 mesiacov.
Pre mačku 5 kg: 1/2 čajovej lyžičky denne.
Dodatočné parametre
Kategória: | Starostlivosť o trávenie |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.