Domáca konzerva pre psíkov "prasiatko s kuracou pečeňou"
Domáca konzerva pre psov "prasiatko s kuracou pečeňou"
Recept na 5 x 750 ml konzerv
Budeme potrebovať:
- Bravčové kože ( kombinácia kože, paprčky, koleno) 1kg
- Bravčové plece 0,5kg
- Kuracia pečeň 0,4kg
- Tymianový olej - konzervant 1,5PL
Postup:
Do jedného hrnca dáme variť všetko mäso a kože v CELKU. Varíme do zmäknutia približne 2-2,5H. Vývar z koží a mäsa NEVYLIEVAME. Po uvarení si mäso a kože vyberieme a nakrájame na drobné kúsky. Stačí ak pokrájame iba polovičné množstvo koží aby konzerva nebola mastná. Keď máme dôkladne všetko nakrájané, premiešame obsah mäsa a do vývaru z koží pridáme 1,5PL tymianového oleja. A môžeme porciovať. Pripravíme si sklenené fľaše a naplníme ich zmesou mäsa a následne zalejeme vývarom. Fľašu otočíme hore dnom a necháme tuhnúť. Po vychladnutí odložíme konzervy na chladné miesto (chladnička, balkón). Na druhý deň servírujeme.
Max. trvalosť v chladničke alebo v chladnom prostredí 10 dní. Po otvorení spotrebujte do druhého dňa