Sardinkovo repová torta pre psíkov

Budeme potrebovať

Na korpus:

1 hrnček sardinkovej múky

1 hrnček múky z červenej repy

1 ČL sóda bikarbóna

4 vajíčka

3PL vaječných škrupín

½ pohára lososového oleja

1 pohár vlažnej vody

Varené mäsko

 

Na ozdobu:

Arašidové maslo

Zelený jačmeň

Kokos

 

Postup

Zmiešame si sypké ingrediencie- múku, sódu a premiešame. Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme nabok. K žĺtkom pridáme 3 PL vaječných škrupín a vyšľaháme do nadýchanej peny a pridáme k sypkej zmesi. Ďalej si odmeriame ½ pohára lososového oleja a 1 pohár vlažnej vody a pridáme do zmesi. Poriadne premiešame a ak máme pocit, že je cesto ešte málo vláčne, môžeme pridať viac vody.

Na záver primiešame nakrájané mäsko a vyšľahane bielka, ktoré jemne zapracujeme do cesta.

Zmes premiestnime do tortovnice a pečieme na 180ºC/ 1h15min

Po upečení necháme korpus vychladnúť a opatrne oddelíme od tortovej formy. Následne je ozdoba torty už naša fantázia. Ja som použila domáce arašidové maslo s kombináciou kokosu a zeleného jačmeňa. Korpus bol pri ochutnávke veľmi vláčny a príjemne voňal.

 

VIDEO