KH maškrta pre hlodavce Tigrie orech 500g EXP. 3/2024

Neohodnotené
Značka: KH

EXP. 3/2024 posledný 1 kus skladom

Málo známa plodina, používaná ako v ľudskej, tak aj v zvieracej výžive.
Chuťovo vynikajúce, s obsahom rastlinného oleja, bohatým na tzv. Omega mastné kyseliny.
Zvieratá ho zbožňujú!

Balenie: 500g

Dostupnosť skladom
Môžeme doručiť do:
6.5.2024
Možnosti doručenia
Kód: 21494
€4,99 –23 % €3,80 / ks
KH maškrta pre hlodavce Tigrie orech 500g EXP. 3/2024
Neohodnotené
Značka: KH
Tigrie orech maškrta pre hlodavce
Akcia
€4,99 –23 %

Obsahuje: 7% bielkovín, 26% tuku - z toho je 82% nenasýtených mastných kyselín!, 21% cukrov, 26% vlákniny, 31% škrobu. Tigrie orech má významný obsah vitamínov - predovšetkým vit. E, ale aj vit. C a skupiny vit. B.  Z minerálov potom napr. draslík, fosfor, horčík, vápnik a i. Je prirodzene sladký.

Charakteristika: Tigrie orech (angl. Tigernuts), lat. Cyperus sculentus lativum, nie je vlastne orechom, ale podzemnou hľúzou! Domovinou je mierne pásmo, na európskom kontinente je to predovšetkým Španielsko, kde mu hovoria Chufa. Tigrie orech je tiež nazývaný Zemnou mandľou, pre svoju veľmi podobnú a príjemnú chuť. Tigrie orech je pestovaný predovšetkým ako potravina, ale je využívaný hojne tiež ako krmivo pre hospodárske zvieratá. V Španielsku z neho vyrába bezlepkovú múku, olej na vyprážanie a nealkoholický nápoj Horchata de Chufa, čo je tekutina vzdialene podobná mlieku. Tigernuts má veľmi dobrú výživnú hodnotu.

Možnosti použitia: Pre hlodavce sú vynikajúcou pochúťkou, tak ako väčšina olejnatých semien. Oproti slnečnici či burákom má však Tigrie orech polovičný obsah oleja, a tak sa môže pridávať viac do kŕmnej dávky, bez väčšieho rizika priberania zvierat, ako z iných olejnín. Odporúčam 5 - 10% z celkového objemu krmiva

Skladovanie a spotreba: Tigrie orech skladujte dobre uzavreté v PVC sáčku, alebo papierovom vreci, pri teplote do 20 °C. Bez prístupu priameho slnečného žiarenia. Spotrebujte do 8 mesiacov od nákupu.

 

Dodatočné parametre

Kategória: VÝPREDAJ
Hmotnosť: 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: